Pukkilan tila

- Räätälöidyt alpakkaelämykset -  

Tuotteet


Alpakan villa

Alpakoiden perusvärejä on yli 20. Perinteinen tapa vilankäytössä on ollut luonnonmukaisten värien käyttö, mutta valkoista villaa voi myös värjätä. Alpakan villa on pehmeämpää ja lämpimämpää kuin lampaan villa. Se on myös hyvin kevyttä sekä kestävää, likaa hylkivää ja kaunis kiiltoista. Alpakan villasta puuttuu lanoliini ja lampaan villalle ominainen karheus, siksi alpakan villa sopii monille allergisillekin eikä se kutita tai pistele. Alpakan villasta tehty tuote voi imeä itseensä vettä 30% eikä se silti tunnu märältä tai kylmältä.


Kaikilla alpakoillamme on hyvät villa-arvot. Parista yksilöstämme saamme Superfine laatuluokan villaa ja loputkin yltävät Fine luokkaan.

Meillä villa jaotellaan kolmeen eri ryhmään. Kerinnän yhteydessä tehdään ensimmäinen jako ja villan putsauksen yhteydessä vielä raakataan villaa alempaan ryhmään.

I luokan villasta teetämme kehräämössä lankaa ja itse karstaamme varpaanvälivillaa. Jonkin verran jää raakavillaksikin.

II luokan raakavillasta teemme erikokoisia "puuhapusseja" käsityöläisille esimerkiksi huovutukseen ja askarteluun. II luokan villa soveltuu vielä myös langan tekoonkin.

III luokan villan hyödynnämme linnunpesäaineeksi. 


Alpakan villalanka

Omista alpakoistamme valmistettua 100% alpakan villalankaa. Villa on ammattilaisen keritsemää, joka on Ruukin kehräämössä kehrätty laadukkaaksi langaksi. Värjäämätöntä ja ilman kemiallisia aineita valmistettua. Kaikilla alpakoillamme on hyvät villa-arvot. Parista yksilöstä saamme Superfine laatuluokan villaa ja loputkin yltävät Fine luokkaan.

Lanka on 100% alpakkaa ja pystymme osoittamaan kenestä alpakasta villa on peräisin. Hinta alk. 25,00€ / 100g
Alpakan raakavilla

Omista alpakoistamme kerittyä villaa. Raakavilla on käsittelemätöntä, isommat roskat on käsin poistettu. Soveltuu kehruuseen sekä erilaisiin käsitöihin kuten huovutettavaksi tai pehmolelujen täytteeksi. Toimii myös erinomaisesti jalkojen lämmikkeenä. Hinta 8,00€ / 100g
Varpaanvälivilla

100% alpakan Superfine laatuluokan raakavillaa omista alpakoistamme. Käsin puhdistettua ja karstattua.

Villa imee kosteutta itseensä pitäen varpaanvälit kuivina täten ehkäisten muun muassa hiertymiltä, hautumilta ja paleltumilta.Hinta 6,00€ / 10g
Linnun pesäainevillateline

Linnut kiittävät kun ostat pesäntekoaineita mukavasti valmiiksi telineessä. Telineen voi uusiokäyttää joko talipalloille tai uudelle villalle. Telineessä on 50-80g käsittelemätöntä III luokan villaa.

Mainio lahjaidea, vielä kun mukaan sujauttaa meidän lahjakortin!Hinta 6,00€ Hinta 11,00€
Linnun pesäainevilla

Linnun pesäainevillatelineen täyttöpussi. Riittää kahteen täyttöön.


Hinta 4,00€Korvakorut

Visakoivusta tehdyt korvakorut. Emännän suunnittelemat ja käsin valmistamat. Käsitelty parafiiniöljyllä. Eri muotoja. Hinta 28,00€Lahjakortti

Lahjakortti haluamallesi summalle. Lahjakortin saaja voi lunastaa itselleen alpakkaelämyksiä tai ostaa tuotteita. Voimme halutessanne valmiiksi räätälöidä alpakkaelämyksen, joka kirjataan lahjakorttiin.

  


Hinta alk. 20,00€Peru kahvi

Tampereen Paahtimon maahantuoma sekä paahtama eettisesti tuotettu tilakahvi Perusta. Täyteläisen pehmeä, pähkinän ja suklaan vivahteinen. 100% käsityötä. Papuna tai suodatinjauhettuna.


Hinta 10,00€ / 200g

 

 

 

Maksutavat käteinen, lasku ja MobilePay

Posti