Pukkilan tila

   

Tilan alpakat


Alpakkamme asustelevat sata vuotta vanhassa entisessä navetassa. Tilaan on pyritty jättämään vanhoja rakenteita, mutta osin on rakennettu uutta. Sähkö ja vesi järjestelmät ovat täysin uudistetut turvallisuus ja käytännön syistä. Alpakkamme saavat vapaasti liikkua sisätilojen ja ulkolaitumen välillä. Aamuin, illoin alpakat saavat monipuoliset rehunsa. Raikasta vettä sekä kuivaheinää on koko ajan saatavilla sekä ulkona että sisällä.


Jörgen


Cultivo Jörgen on syntynyt syyskuussa 2017. Jörgen on meidän ensimmäinen alpakkahankintamme. Ihastuimme häneen heti, vaikka meidän piti vain käydä tutustumassa alpakoihin ja niiden kasvattamiseen. Jörkka on utelias ja rauhallinen yksilö.

Jörgeniä tarjoamme myös astutukseen.


Friz


Merituulen Friz on syntynyt elokuussa 2017. Friz ja Gustav ovat velipuolet. Friz ja Jörgen neuvottelevat välillä johtajan paikasta laumassa. Friz on hieman arka, mutta muun lauman mukana uteiaisuus voittaa. Frizillä on muhkea villa.

Friziä tarjoamme myös astutukseen.


Gustav


Merituulen Gustav on syntynyt heinäkuussa 2018. Gustav ja Friz ovat velipuolia. Gustav on uteliaana ensimmäisenä paikalla siellä missä tapahtuu. Gustav on poikalaumamme nuorin yksilö.


Frida


Frida de la Fuente on syntynyt kesäkuussa 2013. Frida on tyttölaumamme johtaja. Frida on tytöistä ensimmäinen hankintamme. Fridalle odotamme jälkikasvua elokuun puolivälissä.


Kalypso


Ambra Kalypso on syntynyt kesäkuussa 2017. Kalypsosta solmittiin kaupat Fridan jälkeen. Kalypso on melko arka, mutta selvästi jo rohkeampi kuin meille tullessa. Kalypsolle odotamme jälkikasvua elokuun puolivälissä.


Liisi


Cultivo Liisi on syntynyt toukokuussa 2019. Liisin saimme aluksi pikaisella aikataululla Alpaca Fuentelta sijoitukseen, kun tyttölaumamme äkisti kutistui kahteen yksilöön. Myöhemmin ostimme Liisin omaksi. Liisi on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja utelias. Liisi on meidän Jörgenin sisko. 

Posti